Tervetuloa Leininrantaan esite

TIETOJA ALUEESTA

Leininranta sijaitsee Iitin kunnassa 900 m päässä Lahti-Kouvola valtatiestä.  Alue on  rinnemaastoa, josta avautuu hyvät näköalat Kymijoen Leininselälle. Sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja 2,3 ha alueella on yhteensä 83.  Alueen omistaa sekä ylläpitää SF-Caravan Kaakkois-Häme Ry.

Alueella on isäntäpäivystys toukokuussa, syys-lokakuussa viikonloppuisin ja kesä-elokuu välisenä aikana, muina aikoina alue toimii omatoimialueena.

Alueelta löytyy mm. sauna terasseineen, grilli- ja savustuspaikat, tasokas huoltorakennus, lasten leikkipaikka ja Radan Torppa. Rantaviivaa alueella on n. 300 m., jolta löytyy uimaranta, soutuveneitä ja pelikenttä.

Uimaranta on uimareiden käytössä myös tilaussaunavuorojen aikana, mutta saunan terassi on  vain saunojien käytössä. Kulku uimarannalle on tällöin naisten wc:n kulmalta.

Radan Torppa toimii vapaa-ajan tilana lapsille ja aikuisille. Torpassa on lapsille pelejä ja piirustusvälineitä.  Lasten leikkipaikalla on mm. trampoliini, keinut, leikkimökki ja hiekkalaatikko.

Luonnonrauha ja luonnonläheisyys ovat alueen vahvuuksia. Lähimaastot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja vaikkapa marjastukseen. Talvella lähistöltä löytyy hiihtolatuja.

Matkaa Kausalan keskustaan on n. 5 km, josta löytyy mm. kauppa, apteekki ja huoltoasema. Suomen kauneimmaksi äänestetylle  Iitin kirkonkylälle on matkaa n. 10 km. Siellä sijaitsevat info-piste, museo, kesäkahvila taidenäyttelyineen ja kesäteatteri. Iitti-Golf:n 18 -reikäiselle golfkentälle on 10 km. Kouvolaan (esim. Tykkimäki) on matkaa 25 km.

Leininranta kuuluu Caravan Huiput -ketjuun, joka takaa sinulle tasokkaan palvelun. Caravan Huiput -alueita on Suomessa 16 kpl. Yöpymällä ko. alueilla saat etupassiin leiman. Kerättyäsi etupassiin viisi leimaa, saat kuudennen vuorokauden veloituksetta esittämällä etupassin missä hyvänsä Caravan Huiput -alueella.

Kuva Leininrannan alueesta