Marra Multamaan kirjoitus Kaakkurissa 2/2013

 

Katsellessa vaunun ikkunasta kaunista Leininrantaa, silmä lepää ja mieli. Miten olemme tähän vaiheeseen vuoden sisällä päässeet?

Muistot syksyltä 2012 eivät ole niitä parhaita kun muistamme millaisen mankelin läpi olimme käyneet neuvotteluja Iitin kunnan virkamiesten  ja valituskierteiden kanssa. Kiireellä muutimme uudelle alueelle vainuinemme, torppinemme ja työkaluvajoinemme ja siihen muuton keskelle tuli erittäin sateinen syksy, sateisin 50 vuoteen.  Ehdittiin siinä sivussa siivota maantasalle myös entinen alue, Radansuu.

Maanrakennustöiden jälkeen uudella alueella ei maa ollut ehtinyt rauhoittua ja vedet etsivät uomiaan eikä kasvillisuutta ollut imemässä maan kosteutta.  Aika kurakossa olimme ja tyytymättömyyden ryöppy alkoi välittömästi.  Siinä ryöpyssä mietimme monta kertaa, kuinka jaksamme jatkaa.  Ääneen ei sellaista kannattanut edes puhua.

Tiedotustilaisuuksissa painotimme ja rohkaisimme jäseniä kuinka kevät näyttää, miten Matiaksen suunnittelemat sadevesijärjestelmät toimivat. 

Uurastus alueella jatkui, talkoilla tehtiin erilaisia töitä ja mukavasti oli talkooporukkaa mukana.

Vahvuutemme on ollut, että omasta porukasta on ollut alue- ja rakennussuunnittelijat, maanrakennusurakointi, osittain lvi-suunnittelu, helpoimpien rakennusten rakentaminen sekä sähköasennus. 

Kyllä asiat alkoivat kirkastua kun Nummelinin Matti viritti Leininrantaan valot! Lämpöä saatiin vaunuihin, rakennuksiin ja moneen muuhun vimpaimeen, saunan lattialämmitykset ja mm. Löylyhuoneeseen erityisen kaunis valaistus.  Rantalaiturin portaatkin saavat valaistuksen myöhemmin.

Sateisen 2012 syksyn jälkeen saapui sitten talvi ja tietysti lunta.  Haastetta siinäkin aurauskalustolle ja lumitöille.  Karaistuneimmat karavaanarit viettivät viikonloppuja alueella uskollisesti.  Joulukin tuli ja vietimme omalla porukalla pikkujoulut riehakkaine ohjelmanumeroineen sekä perinteisen puurojuhlan merkeissä.

Talvi meni erilaisten tarjouspyyntöjen tekemiseen mm.  Pumppaamojen, porakaivojen ja imeytyskentän ym., siinä mainitakseni vain muutamia suurimpia investointeja.  Matiaksen ja Veksin sähköpostiliikenne ja puhelimet kävivät kuumina, ja käyvät yhä.

Talven 2012 aikana muhivat ajatuksissa moni asia alueen suunnittelusta ja sen tuloksena alueelle ovat ahkerat talkoolaiset rakentaneet jätekatoksen, lasten leikkipaikan aitauksen, uimarantaan laiturin, terassin, venepaikat, rannan kaislikon niitto, istutukset, rannan muotoilu, vesipisteet, imeytyskenttä, pumppaamo ja kalastuskopitkin on suunniteltu sekä hahmoteltu infopistepylvästä.  Vajan ja grillin edusta on saanut kauniin kivikatteen.  Ihan kunnon urakointia!

Lapset ovat saaneet lahjoituksina jäseniltä hiekkalaatikon, leikkimökin, leluja, leikkimökin kalusteita ja useammat verhot. 

Nettiyhteydetkin pelaavat uusimmalla tekniikalla.

Loput vaunupaikat teineen päivineen ovat hyvällä mallilla viimeistylyjä vailla. 

Keväällä 2013 oli mukava seurata kuinka alueella asukkaat alkoivat kovalla tohinalla laittaa istutuksia kuntoon.  Aikamoinen liikenne multakärryineen kävi alueella.  Alueellamme käyneet vieraat avustivat taimien hankinnoissa, moni on tuonut toivomiamme taimia ja osa omilta pihoiltaan pihasyreenin taimia.  Olemme saaneet joukkoomme uusia ihmisiä, jotka ovat hitsautuneet nopeasti toimintaamme mukaan, mikä on mukava asia.  Siitä on saanut voimaa ja tunnetta, että tämä onnistuu.

Olemme kaikki yhdessä rakentaneet näköisemme alueen, saaneet tänne jo tutustumiskäynneille vieraita ja vastaanotto on ollut positiivista.  Työtä on tehty, enpä tiedä toista karavaanarialuetta Suomessa joka olisi rakennettu kahdessa vuodessa siihen kuntoon, että alueella viihdytään.  Tietenkin, jos rahaa olisi ollut käytössä, joitakin asioita olisi tehty toisin, mutta ehkäpä alue onkin juuri sen vuoksi oman näköisemme, kun sitä rahaa ei ole ollut hölvättäväksi asti, neuvokkuutta on tarvittu monessa asiassa ja sitä neuvokkuutta on käytetty! Nyt odotamme innolla saunaa valmistuvaksi sekä keittiötä.  Saunaan on Reiska on hitsannut kunnon rungon lauteille.

Jatkamme istutuksia syksyllä 2013 valmistuneille lopuille vaunupaikoille, minne istutamme yhdenmukaisia istutuksia jo valmistuneen alueen mukaisesti.  Yhteistyö eri urakoitsijoiden kanssa on ollut yleensä ottaen hyvää ja joustavaa.  Mikko Hietalahti on ollut useana viikonloppuna tuomassa maanrakennusmateriaaleja ja järjestänyt koneet viikonlopuksi ja kesälomaksi, että olemme selvinneet tästä suuresta projektista.  Erinomaista yhteistyötä!

Ei muuta kuin jatketaan samaan malliin vielä kesään 2014 ja välillä rentoudutaan kuka karaoken ja kuka grillaamisen merkeissä ja kuka mitenkin.  Pitkä syksy ja sydäntalvi hieman hengähdetään vähäksi aikaa, mutta avajaiset ovat jo varmaan kaikilla mielessä ja niiden valmisteluun tarvitaan väkeä.

Muistutan vielä, että alue ei ole vielä valmis ja jättäkäämme keskeneräisen alueen arvostelut omaan arvoonsa.  Tällaisia alueita rakennetaan yleensä 5-10 vuotta.  Hallitus on joutunut tekemää vaikeita ja rohkeita päätöksiä, menty suunnitelmien mukaisesti ilman sooloiluja.  Toivottavasti näin myös jatkossa.

Toivotaan, että terveyttä riittää kaikilla, se asia ei ole itsestäänselvyys, kuten olemme huomanneet tässä ihan puolen vuoden aikana läheltä seurattuna.  Nautitaan Leininrannan kauniista maisemasta ja pidetään alueestamme, vierailijoista ja tietysti omistamme hyvää huolta sekä rakennetaan aluetta koko ajan pikkuhiljaa eteenpäin sääntöjä noudattaen ja huomioiden myös naapureiden viihtyvyys/väljyys omaa vaunupaikkaamme laittaessa.


Uusi huoltorakennus käyttöön 13.10.2013

Kaivattu huoltorakennus on valmistunut.  Rakennuksessa on mm. sauna, wc:t, suihkut, keittiö ja kemiallisen wc:n tyhjennys

Kunnian saunan kiukaan ensimmäisestä lämmityksestä sai ansaitusti Matti Nummelin.
Syyskokouksen väki nosti maljan valmistuneelle huoltorakennukselle, joka otettiin käyttöön lokakuun lopulla.